0

En regnig torsdag i slutet av augusti

Idag vaknade jag av att Mike kraxade fram ett god morgon. Han verkar ha dragit på sig någon förkylning medans vi varit i Värmland, stackaren. Det blev inga pussar med andra ord, jag vill inte bli sjuk såhär lagom till terminsstarten. Vi kramades istället, och drack morgonte. Jag kände mig faktiskt som en helt ny människa, frånsett lite halsont. Natten till idag var nämligen första natten på länge som jag fått sova ostört och djupt. Igår, när vi var på resande fot mellan Värmland och Uppsala dessutom, hade jag bara fått sova 45 minuter under natten. Det blir så ibland - jag har perioder då jag har svårt att slappna av i allmänhet, och då blir sömnen lidande. 
 
 
Flogsta visade sig från sin allra skokartongsmysigaste sida, komplett med gråhimmel och duggregn. En annan dag hade jag kanske suckat över att behöva dra med mig ett paraply ut, men idag var jag bara tacksam över att vara tillbaka här, i staden som jag älskar så mycket. Därför letade jag upp den här gamla godingen på Spotify, och bara njöt av känslan.
 
 
Jag tog bussen in till stan för att springa lite ärenden. Första stoppet blev akademibokhandeln - jag behövde nämligen köpa skrivhäften till den kommande terminen. Ett till kursen i Tros- och livsåskådningsvetenskap som jag ska läsa på UU, och ett annat till kursen i specialpedagogik som jag ska läsa på SU. Jag fastnade därinne i säkert en halvtimme medan jag hade någonslags inre debatt med mig själv. De hade nämligen världens finaste skrivböcker, det var bara det att dom var lite väl dyra. Tillslut bestämde jag mig för att närmare 200 kronor för något som mest kommer att fyllas med kladdiga seminarieanteckningar var lite väl dyrt, och gick således över till Åhlens istället där jag fyndade dessa två söta för bara 60 kronor. 
 
 
Eftersom jag hade varit så "duktig" och "sparat pengar" på anteckningsblocken så unnade jag mig själv ett par örhängen, haha. Det var dock välbehövligt. När jag var 15 började jag använda pärlörhängen i äkta plast, och har faktiskt gjort det ända fram tills nu - till vardags alltså. På senare tid inte så mycket för att det är snyggt, utan för att inte hålen ska växa igen (om de nu kan göra det?) och för att jag inte har så många andra vardagsörhängen, utan mest sådana som är lite festligare om man ska på gasque eller något annat trevligt. Det blev ett par silvriga studs från Snö of Sweden - perfeka till det mesta i min garderob.
 
Efter att ha klarat av köp av anteckningsblock såväl som örhängen, så begav jag mig mot Forumgallerian och Lush. Jag får alltid djupandas och lugna ner mig lite innan jag går in där, annars är risken stor att jag kommer ut och har spenderat långt mer än vad jag först tänkt mig. Den här gången kom jag i alla fall ut med bara en enda grej - en badbomb till Mike, eftersom han kände sig lite krasslig. Den luktar alldeles fantastiskt och är jättefin.
 
 
Yumyum. Cheer up buttercup, heter den, och finns såklart i Lush-butikerna eller om man trycker HÄR
 
På bilden skymtar ni dessutom ytterligare en grej som jag införskaffade idag, nämligen en monstera. Jag har velat ha en ett bra tag nu, och här om veckan började mitt lokala Ica att sälja dom för 80 (!) kronor styck. Som hittat, med andra ord. Från och med idag står den i vårt vardagsrum och trivs, intill en kruka med palettblad. 
 
 
Titta! Superfin! När jag ser den här bilden blir det dessutom uppenbart hur mycket jag faktiskt gått ner i vikt det senaste halvåret. Nästan 15 kilo, vilket är helt sjukt - men också skönt eftersom det främst är ett tecken på att jag mår mycket bättre rent psykiskt nu än vad jag gjorde tidigare. Heja heja.
 
Sådärja. Det var dagens lilla blogginlägg. Det var väldigt längesedan jag kände för att skriva ett sånt här inlägg, där man egentligen bara går igenom vad man gjort under dagen, men faktum är att det var väldigt kul att göra det. Kanske kommer bloggen att uppdateras mer kontinuerligt ett tag framöver, och då med bilder (wow, amazing) och annat skoj, inte bara personliga utläggningar om diverse I-landsproblem jag nojar över. Den som lever får se!

Kommentera här: