0

I need more cheesy, and some structure on top

När jag började gå till en psykolog tidigare under året så tog hon tidigt under våra samtal upp begreppet mindfullness och vikten av det. Min direkta reaktion var att sucka inombords. Snälla, nej, det är inte vad jag behöver - tänkte jag. Ge mig något riktigt, något konkret, något som kan få mig back-on-track så att det är bra sen, tack på förhand. Men det sa jag inte rakt ut, förstås. Det är jag glad för idag. 
 
Efter många om och men laddade jag hem appen Headspace, som på många sätt blev en ögonöppnare för mig, och ett steg mot att må bättre överlag. Genom att meditera och att "vara i nuet" har jag kunnat konfrontera många av de känslor som tidigare känts läskiga och som jag helst bara sopat under mattan för att "slippa" dom. Inför 2018 tänkte jag, som ett steg i samma riktning, pröva på att föra en bullet journal - ni vet, den digitala tidens analoga kvarleva på kalenderfronten.
 
 
Så, vad är en bullet journal? Det är lite av varje. En kalender, ett ställe att samla små quotes, ett knippe tabeller att fylla i, en dagbok, ett ritblock - allt på samma gång. Man designar ju på egen hand, så det blir helt enkelt vad man gör det till, men för att kort sammanfatta så är det väl ett sätt att skapa struktur i vardagen i kombination med mindfullness. Bilden här ovan visar ett uppslag jag gjort iordning för Januari. Cheesy - absolut - men jag behöver cheesy, och gillar faktiskt cheesy. Cheesy är underskattat. Avskyr förövrigt mitt försök till skrivstil, men det är i sin tur något jag jobbar på: att acceptera att jag inte kan vara bra på allt - så mitt gamla jag som förmodligen skulle rivit ut sidan, knycklat ihop den till en boll och slängt i närmsta papperskorg, får ge vika för den Emma som tar ett djupt andetag, accepterar faktum, och går vidare. Gött.
 
 
Min bullet journal är svengelsk. Det är lite hit och dit, finns ingen direkt röd tråd i språket. Så är det med det mesta jag skriver nu för tiden, i alla fall småsaker som inköpslistor och anteckningar här hemma. Antar att det blir så automatiskt i och med att jag och Mike bara pratar engelska med varandra. Känns lite sjukt att vi kommer uppfostra Yannick på engelska? Min (vår) hund kommer inte förstå svenska? Känns väldigt... random. Men kul.
 
Illustrationerna för Januari är mestadels bladrankor, jag blev lite inspirerad av en av julklapparna jag och Mike fick från mina föräldrar, nämligen denna underbara bordlöpare med Stig Lindbergs "Berså" som motiv. Den passar urbra på vårt köksbord, och särskilt ihop med våra vita tallrikar från Rörstrands Swedish Grace-serie som jag samlar på. Känns väldigt "vuxet" att samla på en servis, men mest kul. Rolig känsla att ha något lite "finare" än bara Ikea-tallrikar i köksskåpen.
 
 
Så fiiiiiiiiin. På bilden ser ni även en annan julklapp, nämligen parfymen "Gabrielle" från Chanel som jag suktat efter sedan jag hittade den inne på Åhléns Uppsala i höstas. Blev så himla glad när jag öppnade det paketet, parfym känns så lyxigt att få och just denna doften känns verkligen som om den passar mig perfekt. Den är inte helt olik Oscar de la Rentas "live in love" som jag använt så gott som dagligen de senaste två åren, men ändå en uppdatering - en efterlängtad sådan. Jag tycker om att ha en signaturdoft och varierar sällan mellan flera olika parfymer, men även en signaturdoft kan väl behöva uppdateras med jämna mellanrum. Väldigt förtjust i flaskans design också. 
 
Nåja. Ska bli kul att se hur jag upplever att det här med att föra en bullet journal fungerar - och om jag lyckas hålla i det under hela 2018. Jag hoppas det. Har beställt lite söta klistermärken från Wish faktiskt - för att dekorera den ytterligare. Det ÄR kul att pyssla alltså. Vet att jag var väldigt förtjust i scrapbooking som liten, och det här är väl någonslags variant av det. Det är välkommet. Sitter hellre och kladdar med lim och små illustrationer om kvällarna, snarare än att sitta vid datorn som det så lätt annars blir att man gör. Det är sunt att komma ifrån det tror jag, åtminstone till viss del. 2018 hoppas jag att kvällarna kommer bli mer hundpromenader, mer pyssel, mer skrivande och lite mindre internet (fast jag älskar ta mig fan internet så oroa er inte, ni blir inte av med mig.) 
0

Do you know the way to San Jose?

Efter all julmusik: tio låtar som går varma hemma i lägenheten just nu.
 
 
 
1. Do You Know The Way To San Jose? - Dionne Warwick
 
2. Go Your Own Way - Fleetwood Mac
 
3. Englishman in New York - Sting
 
4. Don't You Forget About Me - Simple Minds
 
5. Save Me - Brian Chapman
 
6. Oogum Boogum Song - Brenton Wood
 
7. She Moves In Her Own Way - The Kooks
 
8. Norwegian Wood (This Bird Has Flown) - The Beatles
 
9. Mr Brightside - The Killers
 
10. Jesus He Knows Me - Genesis
0

Inför det nya året

 
Nu när året går mot sitt slut så tänkte jag att vi kunde kika på mina löften inför 2018. Trots att det på vissa plan är en aning cheesy så tycker jag verkligen om när det blir nytt år, även om jag inte är ett så stort fan av själva högtiden i sig. När 2016 skulle bli 2017 låg jag och Mike och snörvlade i feber här hemma i Flogsta, men i år har vi bokat ett hotellrum i huvudstaden och ska embracea våra introverta personligheter genom att låsa in oss där, dricka skumpa ihop, ta ett långt bubbelbad och käka donuts i sängen. Kan inte tänka mig en bättre start på det nya året.
 
*
 
1. Jag vill fortsätta på samma löfte som jag hade inför 2017, nämligen att läsa mer.
Under 2017 blev det totalt 50 böcker, och jag vill att 2018 ska gå i samma riktning. Att läsa mycket skönlitterärt har verkligen haft många positiva effekter på mitt välmående på flera olika plan. 2018 ska jag dock ha tema "tegelstenar" har jag tänkt mig, så det lär inte bli fullt så många böcker, men definitivt tjockare.
 
2. Vara en bra hundägare.
Vi får hem vår lilla valp under trettonhelgen, och därmed får vi en hel del jobb att göra. Jag vill ha en väluppfostrad hund eftersom jag tror ganska starkt på devisen att en lydig hund är en lycklig hund, och för att nå det målet krävs tid och kärlek. Mike har haft hund förut men inte jag, så jag är väldigt nervös, men jag ser fram emot utmaningen.
 
3. Bli bättre på att spara undan pengar.
Det är lätt att lönen går åt ganska fort när man har ett extrajobb som student, och när man väl vant sig vid att leva på ett visst sätt kan det vara svårt att sluta med det. Men jag vill ändå försöka spara i lite större utsträckning under det här året, även om jag fortfarande är en stor förespråkare av termen "treat yo self".
 
Så, det var mina tre löften. Dom känns rimliga och inte för tunga att bära. Särskilt tvåan känns som det viktigaste. Som uppfödaren sa till oss - att skaffa hund är som att skaffa ett barn som aldrig växer upp. Dags att testa sina parenting skillz, med andra ord.