0

48 timmar i Köpenhamn

 
Vi är hemma igen. Efter 48 underbara timmar i Köpenhamn begav vi oss vid lunchtid idag till Hovedbanegården för att kliva på tåget tillbaka mot Sverige. Under dygnen som passerat har vi hunnit med att strosa runt på Strøget, käka pølse på Papirøen, känna doften av brända mandlar inne på Tivolis julmarknad och beundra dom färggranna stenhusen intill Nyhavn. Det var en resa som kom väldigt lägligt - det var verkligen det här vi båda behövde just nu, att bara få komma bort från alla måsten under ett par dagar och inte fokusera på något annat än nuet. 
 
 
Pølse! Kan verkligen rekommendera Pølsekompagniet för den som planerar en visit i den danska huvudstaden. Mike och jag besökte deras bås på Copenhagen Street Food Market - ett supernajs ställe som tyvärr ska stänga eftersom lokalen ska rivas och lämna plats för bostadsrätter. Trist, men men.
 
 
Tivoli! Det var så himla mysigt med alla vackra ljus, den vita (fejk)snön och alla mysiga, juliga dofter. Man fick verkligen rätt känsla inför julen av att gå omkring därinne. Inte så farligt dyrt heller, 110 DKK fick man punga ut för att gå genom portarna. Rätt överkomligt tycker jag, med tanke på hur fint det var.
 
För min egen del kändes det så himla kul att verkligen få uppleva Köpenhamn, något jag inte kan säga att jag gjort förut. Min bild av staden har präglats av stressade mellanlandningar på Kastrup, och det enda egentliga minne jag har av Danmark annars är en halvstressad tur och retur-resa till Helsingør från Helsingborg för att köpa billig alkohol för några år sedan, haha. Jag har varit på legoland som barn, men det är inget jag minns - alls. När jag hittade foton på mig själv på legoland hemma hos mamma och pappa så kändes det som om någon raderat massa minnen från min hjärna. Hur jag än försöker så kan jag inte minnas att vi varit där, och då var jag ändå ungefär 6-7 år vid det tillfället. Efter de senaste två dagarna kan jag dock verkligen säga att jag fått en ny favoritstad i Europa, uppe i topp 3 tillsammans med London och Berlin. Så himla härligt att känna så, att besöka en plats och verkligen förälska sig. Lite shopping hann vi med också - mestadels julklappar, men det blev även en liten grej till mig själv. En "kruka" att ha mina sminkborstar i, som jag fyndade inne på Søstrene Grene. 
 
 
Supersöt! Särskilt med tanke på att jag haft dom i en jättetråkig vanlig vit blomkruka innan, haha. Det här är väl också en blomkruka egentligen, men den har lite prickar i alla fall - alltid något. Sedan passar borstarna mycket bättre i denna rent storleksmässigt, så även det är ett plus. Borstar till ögonmakeup (gärna från Real Techniques) står högt på min "att köpa"-lista måste jag säga.. även om mina gamla har gjort rätt bra ifrån sig under tiden som gått så är det definitivt dags att släppa taget snarast. Nu är vi i alla fall hemma i Floggan igen. Kvällen kommer spenderas i tv-soffan under en filt eller två. Inte så dumt det heller, om jag får säga det själv. 
Resor foto resor shopping

Kommentera här: