0

Inför det nya året

 
Nu när året går mot sitt slut så tänkte jag att vi kunde kika på mina löften inför 2018. Trots att det på vissa plan är en aning cheesy så tycker jag verkligen om när det blir nytt år, även om jag inte är ett så stort fan av själva högtiden i sig. När 2016 skulle bli 2017 låg jag och Mike och snörvlade i feber här hemma i Flogsta, men i år har vi bokat ett hotellrum i huvudstaden och ska embracea våra introverta personligheter genom att låsa in oss där, dricka skumpa ihop, ta ett långt bubbelbad och käka donuts i sängen. Kan inte tänka mig en bättre start på det nya året.
 
*
 
1. Jag vill fortsätta på samma löfte som jag hade inför 2017, nämligen att läsa mer.
Under 2017 blev det totalt 50 böcker, och jag vill att 2018 ska gå i samma riktning. Att läsa mycket skönlitterärt har verkligen haft många positiva effekter på mitt välmående på flera olika plan. 2018 ska jag dock ha tema "tegelstenar" har jag tänkt mig, så det lär inte bli fullt så många böcker, men definitivt tjockare.
 
2. Vara en bra hundägare.
Vi får hem vår lilla valp under trettonhelgen, och därmed får vi en hel del jobb att göra. Jag vill ha en väluppfostrad hund eftersom jag tror ganska starkt på devisen att en lydig hund är en lycklig hund, och för att nå det målet krävs tid och kärlek. Mike har haft hund förut men inte jag, så jag är väldigt nervös, men jag ser fram emot utmaningen.
 
3. Bli bättre på att spara undan pengar.
Det är lätt att lönen går åt ganska fort när man har ett extrajobb som student, och när man väl vant sig vid att leva på ett visst sätt kan det vara svårt att sluta med det. Men jag vill ändå försöka spara i lite större utsträckning under det här året, även om jag fortfarande är en stor förespråkare av termen "treat yo self".
 
Så, det var mina tre löften. Dom känns rimliga och inte för tunga att bära. Särskilt tvåan känns som det viktigaste. Som uppfödaren sa till oss - att skaffa hund är som att skaffa ett barn som aldrig växer upp. Dags att testa sina parenting skillz, med andra ord. 

Kommentera här: