0

En liten söndagslista

Hur var du som tonåring?
Bekräftelsetörstande något så överdjävulskt - jag ville mest bara att någon, vem som helst, skulle tycka om mig, vilket i sin tur ledde till en rätt destruktiv tonårsperiod med en rad dåliga förhållanden och bräckliga vänskapsband. Jag var extremt osäker i allmänhet och ville helst av allt vakna upp en morgon i en helt annan kropp - det var en ofta återkommande fantasi hos mig som yngre. Jag var ganska deppig under mina tonår, tyvärr, men det är nog dom flesta mer eller mindre. Det är ju så mycket som händer, så många känslor i kroppen som man ska hålla reda på. Man vet ju knappt något om sig själv än, och att lära känna sig själv är faktiskt inte alltid lätt.
 
Finns det något godis du inte kan vara utan?
Kan och kan. Mina favoriter är Reese's peanut butter cups. Can I get an Amen?
 
 
Hur ser ditt drömhem ut?
Det växlar. Ibland vill jag bo i hus, men oftast lutar det åt lägenhet i någon stad. Det behöver inte vara en storstad, men en stad som är tillräckligt stor för att man ska kunna känna sig någorlunda anonym. En relativt stor lägenhet med rejäl balkong och högt i tak, vita väggar och trägolv, gärna ek. Stora fönster och öppen planlösning. Det vore något!
 
Bild från Pinterest. Titta så fint.
 
Tycker du om att laga mat?
Både ja och nej. Jag bakar nog hellre, men jag gillar att laga mat om det är till fler än bara mig själv. Avskyr att laga mat till mig själv. Hade jag bott ensam hade jag levt på getost, kex och sånadär pizzakit.
 
Finns det en bok/film som påverkat dig extra mycket?
Det finns många. Harry Potter-serien är given, men även Anne på Grönkulla och nu på senare år Stasiland av Anna Funder, samt Never let me go av Kazuo Ishiguro. På filmfronten vet jag inte riktigt, men dom första jag kommer att tänka på är Arrival och Prometheus. Jag älskar sci-fi när det kommer till film, och båda dom är verkligen riktigt bra.
 
Vad är det bästa beslutet du har tagit i ditt liv?
Att söka stipendiet till Svenska skolan i London under gymnasietiden, att flytta till Uppsala och att gå med i den där gruppen på facebook som jag träffade Mike genom. Det är helt sjukt att två människor från olika länder, med ganska stor åldersskillnad, plötsligt kan mötas via internet och tre år senare vara förlovade och bo tillsammans. Det är så coolt.
 
Vilket barnprogram tyckte du var bäst när du var liten?
Richard Scarrys äventyrsvärld, Vintergatan 5a & 5b, Grynets Show och REA.
 
 
Världens bästa Grynet. Min första stora idol!