0

Ljus i tunneln, jul i köket

 
Det har varit lite tyst här dom senaste dagarna. Det beror på att jag haft fullt upp med att redigera mitt bokmanus. Tidigt imorse blev det färdigt. Nu har 53000 ord lämnat mitt hjärta och skickats in till några olika förlag. Det tar ungefär tre månader att få svar - om man ens får något svar över huvud taget - så nu är det bara att vänta. Jag har haft darriga ben hela dagen och känt mig ömsom stolt, ömsom helt fylld av ångest. Ena halvan av mig tänker att mitt manus är bra, den andra halvan tänker att om någon över huvud taget svarar mig så kommer det vara för att säga åt mig att det jag skrivit är den sämsta skiten dom någonsin läst och att jag borde bannlysas från att någonsin skriva igen. Självförtroende hörni. Känsliga grejer. Efter att ha suttit på universitetet med Lydia och Dimitri i några timmar gick jag dock ner på stan, och i en liten second hand affär fick jag syn på den lilla skon här ovan. Utan att avslöja något om handlingen i mitt bokmanus så såg jag det som ett tecken, haha. Det finns ett par vita tygskor med i handlingen, nämligen. Ganska precis exakt ett par såna som på bilden. Det kommer att gå bra, det här. Det värsta som kan hända är att jag får ett nej - vilket ju också är det mest troliga.
 
 
Mike och jag tog en fika på Güntherska Hovkonditoriet för att fira att sex (!) år av slit är över. I sex år har jag jobbat med den här storyn, mer eller mindre aktivt. I sex år har jag tänkt på alla mina karaktärer, försökt sätta mig in i hur dom tänker och känner osv. Det känns som att jag haft själva storyn i mig hela tiden, men att jag behövt utvecklas i mitt eget sätt att skriva - och även utveckla ett större tålamod. Det blir många timmar framför tangentbordet och många djupa suckar under tiden man skriver på en "större" grej, det är ett som är säkert.
 
Just nu sitter jag hopkrupen i soffan framför tv:n, med en gul filt kring benen och en kopp Rooibos i handen. Det luktar jul i hela lägenheten, trots att det bara är oktober. I sann brittisk anda så har vi nämligen förberett vårat eget mincemeat i år, och det ska stå och götta till sig l-ä-n-g-e innan det är redo att användas i de små, små pajerna som är en klassisk juldessert i hela Storbritannien. Mums. 

Kommentera här: