0

Äpplepaj & uppsatsångest

Jag kom upp tidigt imorse och begav mig till universitetet för att läsa. För första gången den här terminen så kändes det som att jag faktiskt kunde ta in vad jag höll på med, vilket verkligen var en lättnad. Nu känns det lite, lite lugnare inför uppsatsskrivandet som väntar. Å ena sidan känner jag mig pressad att skriva en "satsig" uppsats eftersom jag fick bra feedback på min C-uppsats, men å andra sidan så vet jag ärligt talat inte om jag orkar. Jag är så trött just nu, och jag vet så väl hur stressad jag var i slutet av förra terminen - som om jag aldrig riktigt kunde slappna av. Alltid någon muskel spänd, alltid med tankarna halvt i nuet, halvt på uppsatsen som skulle skrivas/redigeras/korrläsas i all evighet. Nä, huvva. Den här terminen vill jag skriva - men inte fullt så stressat, analysera - men inte fullt så mycket på liv och död, prestera - men inte på bekostnad av min hälsa
 
 
Vid ett hade jag läst mina 100 sidor och gick hem för att slänga ihop en äpplepaj till mig och Mike. Det bästa av allt är nästan lukten av varm kanel, det luktar så tryggt. Extra mysigt blir det när man ser hur solen går i moln utanför fönstret och hur vinden liksom viner i träden, då är det extra fint med pussar och hembakat.
 
 
Den här kom i posten idag, och de första 40 sidorna verkar ganska lovande. Jag har hajpat den en hel del i huvudet, och jag är rädd att jag kanske kommer bli lite besviken. Vi får väl se, men oavsett vad så ska det bli intressant att läsa. Jag har aldrig läst Anyuru förut, men blev sugen på den här boken när han medverkade i Babel på SVT tidigare under året. 
 
Nu ska jag grädda pannkakor till middag, och sen väntar en långpromenad bland träden som sakta börjat ändra färg.

Kommentera här: