0

Bland dinosaurier, donuts och gula tröjor

Lördagen den 9 september började med att jag och Mike bestämde oss för att åka ut till Ikea, igen. Vi hade kommit fram till att vi behövde en ny stång att hänga upp duschdrapperiet på för att få till det där sista "lilla extra" som skulle göra att badrummet känns färdigrenoverat - och det lyckades verkligen. Ingen mer vit, sliten plast! Bara skinande krom. Mycket bättre. Jag passade även på att köpa en mattermos, så att jag kan göra soppor till matlåda framöver - och så blev det två höstplantor till balkongen också. Ljung och murgröna!
 
 
Ljungen hade vi tänkt planttera i vår gamla grillhink - den är rosa, så den matchar ljungen fint i färgen.
 
 
Sen åkte vi in till stan, och jag hittade den här fina tröjan på Åhléns. Den fick faktiskt följa med hem. Senapsgult är en så underskattad färg, den är så höstigt mysig.
 
Sedan skulle jag till optikern vilket var dagens sämsta grej. Lång historia kort: synsam hade ett erbjudande på sin hemsida, som sedan visade sig komma med en massa restriktioner och undantag - något som inte framgick online. Säljaren höll med om att det såg väldigt otydligt ut på hemsidan, och det slutade med att jag gick ut 350 kronor fattigare (för synundersökningen) men utan glasögon. Tänker inte gå in på exakt vad det gällde, men jag blev i alla fall så irriterad att jag tillslut sa att jag bara ville ha receptet och köpa glasögon någon annanstans, heh. Nåväl. Jag och Mike gick till Café Linné där vi mötte upp Lydia och Dimitri, och så fikade vi tillsammans för att lugna nerverna lite.
 
 
Mikes förkylning har inte riktigt släppt, så han bestämde sig för att stanna hemma under kvällen, även fast det var Kulturnatten som stod på schemat. Jag, Lydia och Dimitri började dock vår kulturnatt i botaniska trädgården, där tropiska växthuset höll öppet.
 
 
Vi var långt ifrån ensamma därinne. Snart är det nämligen dags för den stora näckrosen som finns därinne att öppna sig - den är bara utslagen 1-2 nätter om året, så det är en ganska speciell grej. Tyvärr fick vi inte chansen att se den medan vi var där, men tjejen i receptionen försäkrade att de kommer meddela på sin Facebook när det är dags. Visst är näckrosbladen fett häftiga förresten? Sjukt stora!
 
 
... Även om inte näckrosen slog ut så fanns det ju såklart en hel del annat fint att se på.
 
 
... Och endel mindre fint! Den här växten är så läskig, haha. Ser lite ut som att den ska bita en, men den är ju cool på sitt vis antar jag. I all sin bruna prakt.
 
 
Hej lilla vän!
 
 
Evolutionsmuseet höll öppet så vi roade oss med en gratis dinosaureutställning, även om just det här skelettet är från en späckhuggare. Helt sjukt at dom blir upp till 100 år i det vilda, men dör så tidigt som vid 8 års ålder på SeaWorld. Jävla skitföretag, hoppas ni går i konkurs så snart som möjligt.
 
Efter det blev det ett kort stopp i Domkyrkan där det bjöds på körsång, och sedan sa vi hejdå till varandra utanför den stora porten. Jag begav mig ner mot stan innan jag skulle kliva på bussen hem - jag ville nämligen införskaffa...
 
 
... Donuts, såklart! Nomnomnom. Och så avslutade jag alltså min kulturnatt år 2017 - med att njuta av ett gäng klibbiga donuts i soffan, tillsammans med min förkylda sambo. Man kan ha det bra mycket sämre.
Foto Kärleken Vardag foto ikea kärlek mat mode personligt september shopping studentliv uppsala vardag

Kommentera här: