0

En bok jag längtar efter att läsa

 
När jag och Mike var ute på stan här om dagen så fick jag syn på den här boken, och jag plockade ivrigt ner den från hyllan för att läsa baksidetexten.
 
*
 
"Det är så enkelt att få människor att hata varandra att det är obegripligt att vi någonsin gör något annat.

Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken berättar 'Vi mot er' historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas. Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts. Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här."
 
*
 
"Vi mot er" av Fredrik Backman är alltså uppföljaren till boken "Björnstad" som kom ut förra hösten. Ni har väl läst Björnstad? Om inte - gör det. Det är en otroligt bra bok, som väckte väldigt många känslor och tankar när jag läste den. Fredrik Backman är så duktig på att blanda vemod med humor, och även om boken berör många väldigt tunga ämnen så gör den det med glimten i ögat. Man får skratta och gråta om vartannat, och man känner verkligen med bokens alla karaktärer. Jag har läst några av Backmans andra böcker, men enligt mig är det i Björnstad som han visar allra bäst hur duktig han är på personskildringar och att få sina karaktärer att kännas levande. Dessutom ska Björnstad bli tv-serie, och det kan ju vara kul att ha läst boken innan man kollar in den på tv - eller hur?
 
Just nu läser jag "Utvandrarna" av Vilhelm Moberg, och ska även börja med Johannes Anyurus "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" eftersom vi ska läsa den i bokcirkeln jag är med i. Men när jag klarat av de två böckerna så är chansen stor att det blir "Vi mot er" som står på tur - jag måste ju få veta hur det gick för Björnstad. Björnstad är dessutom rejält rabatterad på bokus just nu, för bara 39 kronor kan du få den i pocketformat! Klicka hem den HÄR.
Böcker björnstad bokus böcker forum förlag fredrik backman läsa shopping vi mot er

Kommentera här: