0

En fredag med lunchdejt, tack!

Det är den första september, och ingen har längtat mer än jag skulle jag tro. Jag älskar hösten och föredrar den över sommaren alla dagar i veckan - värme är inte riktigt min grej, och jag tycker om de rutiner som hör hösten till. Dessutom tycker jag att det är så svårt med kläder på sommaren, allt känns liksom för obekvämt i 25 graders värme. Nä, tacka vet jag kyliga mornar och kappväder.
 
Titta! Höstlöv! Jag blev glad i hela kroppen när jag fick syn på dom.
 
Jag började dagen på Akademiska sjukhuset där jag skulle på psykologbesök (viktigt att ta hand om själen och inte bara kroppen, ni vet) och när det var avklarat så gick jag ner på stan där jag skulle möta upp Mike för att käka lunch. Vi kunde inte bestämma oss för vad vi ville ha så det slutade med att vi åkte till Arlanda och tog en spontanare ner till Franska rivieran för att käka ostron och dricka vin.
 
... Skoja ba. Vi gick till Max. Jag var nämligen sugen på att testa deras nya vegetariska Frisco Hot Melt, med halloumi och oumph!
 
 
Max uteservering ligger precis intill Frenchis uteservering, (Frenchi är alltså en betydligt finare restaurang än vad Max är, hehe) så om man sätter sig precis på kanten av delen som tillhör Max så kan man nästan låtsas att man käkar på Frenchi - om man skulle vara på det humöret. Det fanns inga plastlock till glasen så sugrören flöt upp hela tiden, men vad gör väl det om hundra år?
 
 
Och burgaren då? Hur var den? Jo, det ska jag säga er - den var helt perfekt. Det är förmodligen det bästa som Max har producerat i vegetarianväg hittills, och det känns synd att den bara är på besök mellan augusti och oktober. Massa god ost, precis lagom med jalapenos, perfekt kryddad oumph och ett väldigt trevligt bröd. Jag hade förväntat mig att det skulle vara svårare att äta utan det traditionella burgarbrödet, men det var snarare tvärtom faktiskt. Den var dessutom väldigt mättande - inte så konstigt kanske med tanke på allt gött som var där i - och när jag fått i mig hela orkade jag knappt nudda vid äppelklyftorna som jag valt till. I vanliga fall brukar jag alltid norpa några av Mikes pommes och lökringar, men inte den här gången. En stark 9 av 10 möjliga, där det enda negativa är att den inte kommer att stanna på menyn. (Fast kanske ändå? Om folk verkligen gillar den så borde den väl behållas? Eller?)
 
 
När vi käkat klart gick vi till Åhléns. Jag behövde köpa en ny primer, och Mike ville kika på nya jeans. Jag hittade - trodde jag - en fin tröja från Rodebjer (den på bilden) som det dessutom var 50% rabatt på. Den var dundersnygg på galgen, men jag när den väl kom på så kändes den så himla konstig. Det var som att den aldrig tog slut i ärmarna! Som om den helt plötsligt utvidgats från en storlek S/M till en storlek XXL. Synd, för annars hade jag nog slagit till.
 
Förresten, vad är det med provrum och ljus egentligen? Borde inte provrum ha väldigt smickrande ljus - så att man lockas att köpa det man har på sig? Eller har jag fått något om bakfoten? Det är en stor anledning till att jag helst beställer grejer över nätet och prövar hemma - provrumsljus är så himla missvisande och dessutom osmickrande. Det är som att ljuset kommer rakt ovanifrån, och på så vis framhäver allt från ringar under ögonen till små pormaskar på hakan. Tvi. Dåligt för självförtroendet, men bra för plånboken kanske. 
 
 
Medan jag väntade på Mike som kikade på jeans så smög jag omkring på parfymavdelningen. Jag älskar att stå och sniffa på flaska efter flaska (och inte bara parfym för den delen, doftljusavdelningen brukar få sig en omgång den med). En tjej ur personalen kom fram och bad mig lukta på denna - "Gabrielle" från Chanel. Jag var lite skeptisk eftersom jag blev så besviken första gången jag luktade på deras No 5 (som är en klassisk doft, men inte mindre äcklig för det - luktar tungt och tantigt) men den här luktade SÅ gott! Blev nästan sugen på att önska mig den i julklapp. Mike, if you're reading this - hint, hint. Nedanför den syns förövrigt en tonårsklassiker - nämligen Escada, hehe. Ibland när jag är på stan och det går förbi en stor grupp tjejer så kan jag nästan svära på att det är någon Escadadoft man känner, så det verkar fortfarande vara ett märke som går hem hos många.
 
Nåväl. Efter att ha sprungit omkring därinne ett tag - Mike hittade ett par jeans tillslut, tjoho! - Så tog vi bussen hemåt mot Flogsta. Mike frågade om jag ville ha något särskilt till middag. "Ja, vindruvor" svarade jag, och han tyckte att det lät som en bra idé. Vem säger att man inte kan äta vindruvor till middag liksom? Det är gott ju. Vi hoppade alltså av vid Ica och införskaffade ett paket sådana.
 
 
... och varsin glass, såklart. Hur mycket burgare man än har ätit så finns det alltid rum för en liten glass. Mina naglar förresten.. suck. Det är det allra tråkigaste med att jobba extra inom vården, man kan inte göra något kul med sina naglar eftersom det inte funkar med de hygienrutiner som gäller. Dessutom har jag varit dålig på att smörja in nagelbanden de senaste veckorna, vilket inte gör saken bättre precis. Skärpning Emma.

Kommentera här: