0

En konstig dag

Jag har haft en så konstig dag idag, den kom aldrig riktigt igång liksom. I alla fall inte rent pluggmässigt - det är som om min hjärna tror att det är helg fast jag försöker övertyga den om att det är måndag och dags att sätta fart. Kanske är det en bieffekt av helgens jobb; som om den försöker säga åt mig att den faktiskt förtjänar lite ledigt mellan varven, och vem är jag att säga emot ett sådant påstående? 
 
 
Jag fick i alla fall en bra sak med mig hem - det här fina fotot från ett av teologiska instutitionens fönster. Där är den,  hörni. Hösten. Precis utanför fönstret. Visst är den alldeles fantastiskt fin? Det här fotot, och en hel del skriven text. Det hände sig nämligen på det viset att min hjärna förvisso inte kunde producera några bra pluggtankar, men däremot hade den ett helt sjukt flow på den kreativa fronten. Nästan fem hela sidor fick jag ihop på min nya story, och jag känner att jag vill unna mig själv känslan att njuta av det, även om själva resultatet bara kommer att ligga och skräpa i någon byrålåda i framtiden.
 
 
Jag kom hem runt tretiden och begav mig till Ica för att handla inför veckan. Dom hade Smash! till specialpris och jag kunde inte låta bli att köpa en påse för att testa. Jag vet inte om jag ska säga att det var bra eller dåligt att jag gjorde det, för, herre-min-gud vad gott det var. Något så otroligt. Hett tips till er som precis som jag älskar både choklad och chips och aldrig kan bestämma er för huruvida ni är sugna på det ena eller det andra - i den här påsen får man båda.
 
 
Den här kom även på posten idag, som en rolig liten present till mig själv. Den kommer inte att gå i nytryck nämligen, och är slut i fysiskt format i de flesta onlinebokhandlar såväl som faktiska butiker. För att inte gå miste om chansen att äga ett eget exemplar så beställde jag den på bokbörsen, även om min "att-läsa-lista" börjar bli lite väl lång för tillfället. Det finns alltid plats för en bok till... #hoarder
 
 
 ... Och efter en liten tjuvtitt på första sidan så är jag SÅ peppad på att läsa den! Lena Nyman är ju en av mina favoritkändisar genom tiderna (tillsammans med Monica Zetterlund, bland annat) så det ska bli riktigt intressant att få ta del av hennes liv så småningom. Jag har förövrigt läst ut Anyuru nu, så jag ska återkomma med en liten reflektion över den, tänkte jag.
 
Ny bok och kreativt flyt med andra ord, men också pluggstopp och total hjärnblockering.
Tur att det finns Smash som plåster på såren.

Kommentera här: