0

En liten höstlista

Beskriv din höst i tre ord?

- Utvecklande, mysig och inspirerande. 

Vad är dina planer för hösten?

– Jag ska skriva min D-uppsats i Tros- och livsåskådningsvetenskap, och plugga specialpedagogik på SU vid sidan av. Jag ska försöka jobba när jag hinner, och emellan varven ser jag fram emot att hänga på mysiga nationspubar, bokcirkelmöten, skrivargruppsträffar och att ligga på soffan här hemma med en filt och någon bra bok. 

Höstlöv i Engelska parken. Min vänstra strumpa hasar alltid ner när jag har converse, därav ser det lite knäppt ut.

 

Hur höstmyser du?

- Jag tycker ju om hösten väldigt mycket överlag, så allt är egentligen mys för mig. Men jag tänder gärna ljus och går långa promenader med musik i öronen (gärna Frida Hyvönen) för att njuta av den friska och krispiga luften. Och dricker te, såklart, men koffeinfritt sådant eftersom jag blir så nedrans darrig annars. 

Om ni inte hört Fridas album Kvinnor och barn ännu, så klicka HÄR och gör det. Magiskt bra.

 

Vad är det bästa med hösten?

– Att man slipper den där jäkla utomhushetsen som drabbar människor varje sommar. Jag är fan team inomhus for life. Okej ja det är nice att gå promenader i skogen och att sitta på balkongen är ju fantastiskt, men ingen är nöjdare än jag när jag får komma in igen efteråt och bara ta det lugnt i mina fula mysbrallor med igelkottar på. Sedan gillar jag att hösten ofta kommer med många rutiner - det är skönt att få struktur på vardagen igen.

Vad är det sämsta med hösten?

– Att jag fryser mer. Jag är en frusen person överlag. Men det är en liten petitess egentligen, det finns ju alltid varma raggsockor och vetekuddar att ta till.

Hur ser din höstoutfit ut?

– Tjocka tröjor, vita sneakers från K-Swiss, rejäla jeans och min kappa från Banana Republic.

 

Vad kommer du dricka i höst?

- Juicer för att få den där extra energikicken som kan behövas i mörkret, varm choklad, koffeinfritt te och billiga viner/öler på nation.

Vad är den höstigaste maträtten?

– Soppor och grytor, husmanskost överlag. Brun mat är höstig mat och brun mat är oftast jäkligt god.

Ska du resa någonstans i höst?

- Jag och Mike har ju bestämt oss för att bli med hund, och eventuellt så kan vi få valp från ett kennel redan nu under hösten (dock inte så troligt eftersom det verkar bli färre valpar än vad de först trott, tyvärr, men man vet aldrig) och om det är så att vi får hem en valp redan i oktober/november så lär det inte bli något resande av förklarliga skäl. Om det däremot inte blir någon valp förrän i början av nästa år, så har vi tänkt oss en weekend i Köpenhamn när vi firar tre år tillsammans i slutet av november. Jag ser fram emot båda alternativen. 

Tivoli, Köpenhamn. Bild från VisitDenmark.

 

Hur förbereder du dig inför vintern?

– Jag behöver verkligen hitta ett par snygga och rejäla vinterskor, som håller värme OCH ser bra ut på samma gång. Om någon sitter inne på något skönt tips så säg gärna till, jag tycker att det verkar nästintill omöjligt att hitta nämligen.

Kommentera här: