0

En lördag vid ån

Vad hittar man egentligen på i Uppsala en gråmulen lördag i september? Tja, det beror väl på vem man frågar, såklart. Jag och Mike bestämde oss i alla fall för att det var en kebab (falafel för min del)-dag, och Uppsalas bästa på den fronten finns ju nedanför domkyrkan, strax intill Fyrisån.
 
¨
Yumyumyum.
 
Sedan spatserade vi runt längs alla små stånd som stod uppradade en stund, varav ett av dom innehöll en massa böcker, och ja... böcker är ju en av mina stora laster här i livet.
 
 
Så gott som varje lördag kan man hitta allt från Dostojevskij till gamla kokböcker här. Vilken grej va?
 
 
Jag hittade bland annat den här fantastiskt fina utgåvan av Anton Tjechovs "Damen med hunden" (och endel andra noveller.) Sitter just nu och ångrar mig ganska så kopiöst över att jag inte köpte den... men vem vet, den kanske finns kvar nästa lördag, eller något. 
 
Sedan gick vi till Galleri Upsala där en bekant till en bekant deltog i utställningen "Människa" med sina målningar. Alltid trevligt med tillställningar där man får gå omkring med ett glas cider i ena handen och diverse konstverksbeskrivningar i den andra. Inte mig emot. Nu har vi precis kommit hem igen, jag har hamnat på soffan med en påse linschips och här lär jag nog stanna. Imorgon väntar jobb för min del, även om jag och Lydia ska hinna med en långpromenad också. Vädret ska tydligen bli riktigt fint, så jag håller tummarna för att det stämmer.

Kommentera här: