1

En paellakväll i september

Klockan är 23:55 och jag har precis kommit hem efter en jättefin kväll hemma hos Dimitri och Totte där det bjöds på paella och trevligt sällskap. Låt oss kika på hur kvällen såg ut!
 
 
Jag tog bussen från Flogsta vid fyra, och med mig hade jag en liten del av min och Mikes fredslilja Greta. Hon hade växt sig lite för stor och behövde delas - just den här biten skulle få ett nytt hem hos Felix och Isabelle som också skulle närvara under kvällen. 
 
 
Väl hemma hos Dimitri och Totte fick alla gäster välja en varsin liten kylskåpsmagnet, eftersom D hade varit hos sin familj i Grekland över sommaren och fått med sig en hel drös hem. Jag valde den längst upp till vänster. När jag var liten fick jag aldrig lov att sätta upp saker på kylskåpet eftersom mamma tyckte att det "såg plottrigt ut" så givetvis har jag nu i vuxen ålder kommit att älska allt som har med kylskåpsdekoration att göra. Vilket trauma ändå, hörni. Det är inte därför jag går hos psykolog ibland om någon skulle undra. Det skulle vara något det.
 
"Och varför känner du att du behöver hjälp då?"
 
*Snyft* "Joee.... äähääää... när jag var... liten såå... *snyft* alltså jag fick aldrig... äääh... sätta upp något på kylskåpet va, och sen började jag sälja knark på plattan, *snyft* liksom."
 
 
 
I väntan på käk. Hur fint är inte D och T:s kök förresten? Älskar rymdvykorten och den ljusblå färgen på köksluckorna. Jag önskar verkligen att man skulle kunna få med dofter när man tar kort, för det luktade så himla gott om den där paellan. Mumma.
 
 
... Och om paellan luktade gott så var det inget emot hur den faktiskt smakade. Jag åt så att jag blev tvungen att knäppa upp översta byxknappen och det är ju alltid ett gott betyg. 
 
 
Givetvis fanns det citron också, så fina mot den gula vaxduken.
 
 
Det är något särskilt med mat som man kan äta tillsammans ur en och samma panna. Det blir trevligare på något sätt. Under ätandet hann vi med att diskutera bland annat:
 
1) Att hajar har funnits längre än det funnits träd (jo det är sant! Googla själv!)
 
och 
 
2) Vad man bör göra om man drabbas av akut diarré på en tunnelbanestation
 
... Samt en hel del annat, såklart.
 
 
 
När vi ätit klart gick man ut på balkongen för att se det sista av dagens solljus, och sedan landade vi i vardagsrummet med öl i handen och Noice på stereon. Man kan ha det sämre, en lördagskväll i Uppsala.

Kommentarer:

1 PuderLuder:

skriven

Vilken helt strålande kväll! Jag fick aldrig heller dekorera kylskåpen när jag var liten. Nu har jag täckt båda dörrarna med en våd dekorplast, så även när jag inte hissar upp grejer med magneter så är det lite pyntat ;) jag har aldrig ätit paella, men det ser fantastiskt ut!

Kommentera här: