1

Ett litet recept, straight outta Storbritannien

Som de flesta läsare av den här bloggen förmodligen vet så är jag förlovad med en engelsman, och har även bott ett år i Storbritannien där jag pluggade på Svenska skolan i London. Det har satt sina spår, inte minst i mina matvanor. "Va?!" kanske ni tänker, och jag förstår er. Det brittiska köket bjuder ju bland annat på läckerheter som "Jellied eels" och "Haggis"- men det finns faktiskt en hel del som är jättegott också. En av sakerna som Mike introducerat för mig är "Fish finger sandwich" - en smörgås med fiskpinnar i, helt enkelt. Traditionellt så käkar man det med bara rostbröd och ketchup, men jag har försvenskat min version en aning. Gör såhär bara:
 
Du behöver: 2 skivor rostbröd (och en brödrost, duh), oatlys "på mackan" eller vanlig cream cheese, rödlök, isbergssallad (eller annan sallad om man så vill) och så några fiskpinnar.
 
1) Rosta två skivor bröd
2) Bre på ett rejält lager med Oatly's "på mackan" eller vanlig cream cheese på båda bröden
3) Släng dit lite rödlök och sallad på det ena
4) ... och så några fiskpinnar såklart
5) Lägg över det andra rostbrödet, så att det blir som en burgare, typ.
6) Ät. Det är gött. Vad det däremot inte är, är instagramvänligt - alla fish finger sandwiches jag gjort hittills har blivit jättefula, så vill ni ha något ni kan ragga likes med får ni äta något annat. 
 
Jag försöker ju dock att dra ner på min konsumtion av animalier, så jag käkar inte det här så särdeles ofta - men ibland. Det är ett najs snack när fantasin tryter, eller när man bara är fett trött efter en dag fylld av plugg och annat halvkul. Inser dock när jag skriver detta att det egentligen bara är en snäppet underligare version av fiskburgare, men ändå. Det är alltid kul med nya grejer, även om de nya grejerna egentligen bara är en något annorlunda version av en gammal grej, hehe. 
 
Tre andra saker som introducerats i mitt ätande sedan jag blev sambo med Mike är följande:
 
1) Hobnobs. Som digestivekex men ändå inte. Gott till te, eller utan te.
 
2) Bread and butter pudding. Det här ska jag lägga ut recept på någon dag, för det är i ärlighetens namn så JÄKLA gott. Det tror man inte innan man ätit det - men det ÄR det! Särskilt om man använder briochebröd.
 
3) Pimm's. Det är ju något man dricker snarare än äter om man ska vara noggrann, men det är gott. En slags likör som man blandar med fruktsoda (typ sprite eller 7up) och så har man i diverse fruktbitar för att lyxa till det lite extra. Gott under varma sommardagar.
 
 
En bild från när jag och Mike drack Pimm's på vår balkong för några veckor sedan. Yum.

Kommentarer:

1 Helena :

skriven

Åh, hobnobs tar mig tillbaka till barndomen. Det hade vi alltid med när vi var på utflykt.

Svar: Det är så gott!! Lite farligt dock, kan okynnesäta hur många som helst, haha
Vem där?

Kommentera här: