2

Hej och hå i lingonskogen

Jag har skickat in min D-uppsatsidé och det känns både bra och dåligt. Bra för att jag kommit fram till en frågeställning som känns intressant och givande att arbeta med, dåligt för att jag vet att det väntar en hel del jobb framöver (nej, jag lyckades inte välja något "lagomt", dessvärre.) 
 
Long story short: under höstterminen skrev jag en C-uppsats rörande krig utifrån kristen etik med kriget mot terrorismen som exempel, och i min D-uppsats tänkte jag nu se närmare på kvinnlig(a) gudsbild(er) kopplat till pacifism. Ena halvan av mig är otroligt peppad, den andra undrar vad fan jag håller på med.
 
 
*Dramatisk webcambild som visar hur jag känner just nu*
 
Nåväl. Det löser sig med skridskor så länge det finns is. 
 
Igår var jag och Lydia på långpromenad i stadsskogen. Vi hittade lingon bland all mossa och granris, och jag drabbades av något akutsug efter att åka ut på landet för att plocka bär och svamp. Vill göra kantarelltoast med egenplockade kantareller, typ. Egen lingonsylt. Egen blåbärssaft. Det lär ju inte bli av eftersom jag har noll aning om var man hittar såväl rikliga mängder bär som svamp runt Uppsala, men hey ho. A girl can dream. Och lingonen lyste så vackert röda i allt det gröna, mörka.
 
 
Annars är det bra. Lite stressigt, men helt okej. Jag ska jobba hela helgen och det känns sådär, hade hellre varit ledig och legat på soffan. Men, jag behöver pengarna, och dessutom är det oftast ganska trevligt att jobba när man väl är på plats. Det jobbigaste är känslan innan, vetskapen om att klockan ringer okristligt tidigt och att man kommer känna av spänningar i ryggen efter dagens slut. Men det får det vara värt, för pengarna går in på sparkontot där jag just nu har mina hundpengar, det vill säga sånt som ska gå till det kommande hundköpet, diverse tillbehör, etc. 
 
Vad är väl ett morgonpass på jobbet, mot känslan av att en dag i framtiden få ta ut en sånhär varelse på långpromenad i lingonskogen?
 
 
Bild från Pinterest.

Kommentarer:

1 Norrsken Emma:

skriven

ha en fortsätt bra torsdag
kramis

2 lars:

skriven

Vilken blick! Där döljer det sig många tankar.
Mycket bra bild

Kommentera här: