1

Ikea-korv och vin

"Korv!!!" utbrast Mike när han vaknade imorse. Han var nämligen exalterad över att idag var dagen vi skulle ägna oss åt något som alla heterosexuella monogama sambopar bör göra åtminstone två gånger per år, nämligen ligga med varandra. Korven i brödet och sådär, ni vet.
 
... Skämt åsido, vi skulle åka till Ikea, och Mike är ett stort fan av hederlig Ikea-korv. Av alla grejer man kan köpa på Ikea så är det förmodligen hans favoritgrej. Själv tycker jag att mjukglassen är bäst. Nåväl. Vi klev helt enkelt upp ur sängen för att göra oss i ordning.
 
"Det går en buss vid 09.50, men det blir lite tight väl?" Sa jag när klockan var 09:42 och ingen av oss hade fått på oss byxor ännu.
 
"Nejdå, vi hinner." Sa Mike, och så klädde vi båda på oss i raketfart. Man vet inte vad kärlek är förrän man blir imponerad över hur snabbt en människa är kapabel till att knyta sina skosnören, såattsäga. Och vi hann!
 
Vid busshållsplatsen möttes vi av en sorglig syn, nämligen denna:
 
 
En helt nyöppnad flaska vin, förmodligen från igår kväll. Någon hade tänkt ha kalas, men sedan glömt själva kalasdropparna i busskuren. Det blev en sorgens stund när vi höll en tyst minut för kalaset som aldrig blev av. :(
 
"Behöver vi någon kundvagn?" Frågade Mike när vi kom fram.
 
"Nä" sa jag. "Vi ska ju bara ha en hylla."
 
 
... Bara en hylla var det ja. Det slutade alltså med att både jag och Mike vandrade runt i det blågula varuhuset som någon slags mänskliga packåsnor, och försökte balansera korgar, plantor och diverse annat i våra famnar. Såklart. Det blir ju alltid så när man åker till Ikea, och det borde vi förmodligen ha lärt oss vid det här laget.
 
När vi betalat så var det alltså dags för det som Mike sett fram emot ända sedan han slog upp ögonen imorse, nämligen korv.
 
 
Mm. Ett romantiskt bord för två, tackar så mycket. Fast, bristen på romantik till trots så var det ändå det bästa vi kunde få just där och då. Ibland är det så. Vissa dagar är man sugen på något superspejsat michelinstjärnerecept och andra dagar är det godaste man kan komma att tänka på en helt vanlig ikeakorv och några grönsaksbullar. Det tar emot att skriva korv, i ärlighetens namn. Det heter ju körv, mvh värmlänningen.
 
 
Sedan kom vi hem och det första jag gjorde var att ta en selife i badrummet, som man gör. Badrummet som är den främsta anledningen till att vi åkte ut till Ikea från första början. Lägenheten vi bor i har förmodligen inte blivit ordentligt renoverad sedan början av 80-talet, och badrummet är i behov av en uppfräschning. Väggarna, som nu är vitmålade tack-och-lov, var från början täckta av en hiskelig knallblå färg, exempelvis. Huvva. 

Kommentarer:

1 ISA:

skriven

hahaha alltså hur rolig är du! Fnissade genom hela inlägget, älskar när jag hittar nya, roliga bloggar :D

Svar: åh men tack haha, vad glad jag blir!!
Vem där?

Kommentera här: