0

Uppsala mat & växtmarknad

När jag skriver det här är det söndag kväll, men när ni läser det så är det måndag. Således får jag säga att det var igår som jag, Lydia och Isabelle åkte till Botaniska trädgården i Uppsala för att gå på mat och växt-marknad, fast det egentligen var idag. 
 
 
Vi strosade omkring i Orangeriet såväl som i själva trädgården, och andades in alla dofter från diverse kryddor såväl som andra trevliga plantor. Det var mycket folk i rörelse, så ibland var det svårt att få till fina bilder utan att något störde - men jag lyckades ändå knäppa några stycken.
 
 
Hade någon sagt till mig för bara något år sedan att jag en dag frivilligt skulle gå på växtmarknad så hade jag nog bara skakat på huvudet. Jag? Gå och kolla på blommor? Eh, nä? Men jo. Faktiskt. Det ÄR ju kul med växter, det är bara det att jag inte insett det tidigare, helt enkelt.
 
 
Naturen är så häftig, på så många sätt. Det är så sjukt att ett litet frö kan bli till något så vackert, liksom. Och att vissa av de här grejerna som liksom bara växer i naturen kan ge oss människor näring i form av föda, etc. Det är coolt när man tänker på det, hur allt liksom hänger ihop och funkar.
 
 
Det fanns mycket fint att köpa med sig hem också, och jag fastnade för en flaska Syrénsaft eftersom det lät så himla annorlunda. Däremot så var det faktiskt inte särdeles gott, åtminstone inte på något wow-igt vis. Men ändå, kul att ha provat.
 
 
Vi åt på Triller, såklart. Om ni har nära till Uppsala, eller till och med bor i stan - så passa på att käka där nu under september, innan dom stänger för hösten. Maten är så himla god, och ofta tillagad med ingredienser från botaniskas egen trädgård. Ett riktigt litet guldkorn i Uppsalas cafédjungel. 
Allmänt Vardag foto inspiration mat september studentliv uppsala vardag

Kommentera här: