0

Dagens tips

 
För något år sedan lyssnade jag sjukt mycket på Creepypodden, ni vet, den med Jack Werner. Sjukt bra podd. Men, häromdagen så fick jag ett tips på en annan podd av Isabelle - nämligen Spöktimmen
 
Namnet till trots så handlar inte Spöktimmen bara om övernaturliga fenomen, utan tar även upp saker som har att göra med mord, stalking, sekter - ja, ni fattar vinken. Och det är en riktigt bra podd! Jag gillar verkligen sättet dom pratar på, sättet dom tar upp saker på, att dom varnar innan det blir "för mycket" för vissa lyssnare (bra för mig som är rätt känslig men som ändå på något sätt är fascinerad av poddar i stil med denna) - båda två har väldigt bra "radioröster" - den har typ allt. Enda felet jag kan komma på är att det verkar finnas någon bugg i vissa avsnitt som gör att det hoppar runt lite emellanåt, det kan vara lite segt... men förutom det, grymt bra podd! Finns där poddar finns! 
 
 
Dom mest intressanta avsnitten enligt mig är dom som handlar om sekter, men så är jag ju också intresserad av religion/psykologi i allmänhet och det tas ju upp mycket sånt i dom avsnitten. Tycker själv att det är så absurt att man inte kan "se igenom" när någon kommer och lovar en guld och gröna skogar om man går med i en viss grupp/börjar följa en viss ledare, men uppenbarligen så har det ju funkat (och funkar!) många gånger genom historien. 
 
Dom näst bästa enligt mig är dom som berör ämnet stalking, fast jag tycker att det är sjukt jobbigt att lyssna på dom. Tycker det är så creepy att inte veta vad för typ av människor som egentligen finns i ens omgivning, vad folk kan få för sig etc. Bland annat tar podden upp att var tionde (!!!) svensk någon gång blivit utsatt för stalking, men jag antar att det beror på hur man definierar det. Jag tror också att stalkingbeteende till viss del blivit normaliserat i och med sociala medier och hur man kan "hålla koll" på andra människor nu jämfört med förr, utan att den andra personen egentligen märker det. Jag har ett öppet instagramkonto som vem som helst kan gå in på, och det är jag ju verkligen inte ensam om... men fan, man vet ju inte. Kan ju sitta vilket creep som helst och kolla där liksom. Usch.
 
Det SJUKASTE var i alla fall ett avsnitt jag lyssnade på idag på väg till universitetet, där dom tar upp en kille som stalkade artisten Björk för typ tjugo år sedan. Orkar inte beskriva hela förloppet men DENNA wikipediaartikel beskriver det, och det är DETTA avsnitt av podden det tas upp i. Satt bara och gapade på bussen när hela historien vecklade ut sig, det var så sjukt absurdt. Så, avsnittet rekommenderas, men kanske inte om man är lättskrämd. 

Kommentera här: