1

Jag skiter i vad du tycker

Och så kom den äntligen, värmen. Och med värmen kommer slitna jeans och baraxlade toppar, i alla fall för min del, jag har aldrig varit en shortsmänniska. Och så kommer kommentarerna.
 
"Hey you look so beautiful!"
 
Snubben utanför Ica visslar efter mig när jag går förbi. Han gjorde samma sak med de två andra tjejerna som kom ut strax innan mig - jag såg det från entrén där jag stod och svarade på ett meddelande. Han vill mig inget särskilt. Han vill bara berätta för världen att han tycker sig ha rätt att kommentera varenda fruntimmer som råkar korsa hans väg. Jag svarar inte. Går bara förbi. Kanske tror han att han har gjort mig en tjänst, men det enda som hänt är att jag känner obehag. Att jag gjort något fel som valt att gå bh-lös under toppen just den här dagen. Men, kom igen - låt en kvinna leva. Vem fan vill gå omkring med skavande bh-band i stekande sol? Inte jag i alla fall, och ett par bröstvårtor genom tyget har väl ingen jävel dött av, åtminstone inte än.
 
Killen utanför Ica är harmlös. Jag har stött på värre. En gång i London skrek en snubbe efter mig att han ville slicka min fitta och när jag inte svarade fortsatte han med att säga att han skulle strypa mig. Jag skyndade iväg. Hastade på så gott jag kunde i mina slitna primark-klackar. Jag har blivit antastad på en buss och första dagen i ettan på gymnasiet frågade en gubbe på säkert sjuttio bast om han fick klappa mig på rumpan. Alltid något - att han frågade först alltså. Jag tappade talförmågan. Gick bara därifrån. Varför är män så jävla vidriga emellanåt? Vad är det som brister i deras hjärna?
 
Jag vet inte. Har inga bra svar.
 
Men två saker vet jag. Och det ena är att när någon säger "Hey you look so beautiful" till mig utanför Ica så blir jag så jävla trött. Jag har inte gått ut för någon annans skull. Har inte på mig den här jävla toppen för att locka någon. Jag har gått ut såhär för att det är varmt och för att jag behöver svalka.
 
Och två - om det någon gång till i mitt liv händer att en snubbe skriker efter mig att han vill slicka min fitta så hoppas jag att jag är beväpnad med baseballträ. Vet hut.

Kommentarer:

1 Sofia:

skriven

Var tvungen att försöka ta den diskussionen med en kille i sjuan, som flög som en speedad flipperkula mellan bibliotekets bokhyllor för att säga till alla tjejer att de var snygga. Snygga tjejer vill också kunna sitta i biblioteket utan att folk hoppar på dem. Men det är svårt att nå fram.

Kommentera här: