2

Work work work

För ganska längesedan läste jag ett inlägg hos Rebecka som berörde något i stil med hur man ska/kan vara klädd på jobbet. Jag såg ett klipp som kom upp på instagram här om dagen där den så kallade "röda-skor-effekten" beskrevs, det vill säga att personer med röda skor upplevs som mer intelligenta/framåt/kreativa etc. Intressant sånt där.
 
Å ena sidan känner jag att jag i mitt framtida lärarjobb vill vara bekväm, å andra sidan är jag verkligen ganska mycket "fake it til you make it" när det kommer till kläder kopplat till självförtroende (och det känns ganska mycjet av den varan om man ska orka stå framför en stökig niondeklass och liksom stå på sig för att få dom att lyssna.)
 
Så, här kommer, direkt från Pinterest, några outfits jag skulle kunna tänka mig att rocka som lärare i framtiden. Jarå.
 
 
1. "Nu är ni tysta kids, för här ska snackas om hinduismen!" ropar jag exalterat när jag släntrar in i klassrummet i den här fantastiska outfiten. Jag slänger med håret, sätter mig kaxigt ner på kanten av katedern, skriver "Hinduismen" med stora bokstäver på whiteboardtavlan och gör mig redo att LÄRA UT.
 
"Varför har du solglasögon på dig inomhus när det är november?" frågar en kaxig kille med snus i hela munnen. Jag rodnar och märker att jag stavat "Hinduism" med två n. Fan.
 
 
2. "ÄR NI REDO ATT FUCKING AFTER-WORKA?!" skriker jag åt mina kollegor när jag glider in i personalrummet iförd den här fantastiska byxdressen. Ingen vill. Gittan ska hem och ta hand om sin snoriga treåring, Magnus som är NO-lärare har fått ögonbrynen bortsprängda av klass 7F som inte kan hantera labbutrustningen korrekt och Gun som är syokonsultent påpekar för mig att man ser troskanten genom tyget. Skit.
 
 
3. "Varför är du klädd som en nörd?" frågar coola gänget i 9D mig när jag försöker lära dom skillnaden mellan finite och non-finite clauses i engelskan. Jag försöker förklara att jag haft Audrey Horne från Twin Peaks som stilförebild, då börjar alla mobba mig för att Twin Peaks är en asgammal serie som ingen kollar på nu för tiden. Sedan blir jag bombarderad med pappersflygplan och blir kallad "nörden" resten av terminen. Jahapp.
 
 
4. Jag ska ha utvecklingssamtal och är fit for fight. Nu ska föräldrarna till den stökigaste eleven på skolan minsann få höra ett och annat. När jag kliver in genom klassrumsdörren trampar jag snett på klacken och bryter foten, bråkstakens pappa får köra mig till akuten mot att jag lovar att ge hans son högsta betyg i alla ämnen. Jag vågar inget annat än att säga ja.
 
 
5. Jag är med klass 7A på studieresa i Stockholm, och idag är det min tur att hålla koll på alla så att dom inte försvinner i vimlet. Inom loppet av tre sekunder har de små liven förirrat sig överallt och det är fullkomligt omöjligt att veta vilken unge som befinner sig i vilken butik. Jag får löpa amok längs med Gamla Stans kullerstensgator för att försöka hitta alla, och jag märker då att kombinationen kullersten och klackskor inte är särdeles bekväm. När jag väl hittat alla har jag svettat sönder min nya topp och en fiskmås har skitit på min kjol.
 
Det var det. Har SKAMLÖST stulit detta inläggskoncept från HanaPee. Misslyckades nog med att vara lika rolig själv men vafan, låt en kvinna försöka. 

Kommentarer:

1 Maja:

skriven

SKRATTADE så tycker att du lyckades bra!

2 Sofia:

skriven

Alltså, Twin peaks är ju bäst. Stupid kids.

Kommentera här: