0

En lista om oss

 
När blev ni tillsammans? Vi har satt "vårt" datum till den dagen då vi för första gången träffades IRL. Så, den 26 november 2014.
 
En alla hjärtans dag-selfie tagen i Paris, 2015. 
 
Hur träffades ni? Vi träffades i en grupp på facebook, för personer från hela världen som identifierar sig själva som introverta. Vi började prata lite i gruppen, sen gick det lite huller om buller till att vi började prata i privata meddelanden, sedan Skype - och på den vägen var det. En internetromans, helt enkelt.
 
Vad föll du för? Att han är så snäll. Så genomsnäll, verkligen. Och rolig, och påhittig - och att han verkligen kan föra en konversation. Det är faktiskt ganska få människor som kan det, har jag märkt. Jag föll nog för att jag kände att jag blev en bättre person tillsammans med honom, att vi liksom tog fram det bästa i varandra och gjorde varandra glada. (Vilket vi fortfarande gör, förstås.)
 
Vad gillar ni att göra tillsammans? Typ chilla? Nej men ärligt, jag tror att ett kännetecken för en sund relation är att man inte jämt och ständigt måste "göra" något - att det funkar bra att göra ingenting tillsammans. Vi gillar att laga mat och baka ihop, prata om allt mellan himmel och jord, gå promenader med Yannick, gå på stan och glo i skyltfönster - och att resa, förstås.
 
Mike kollar kartan - från vår resa till Barcelona, 2016.
 
Vilka är din partners sämsta sidor? Haha, att han kan vara riktigt grinig ibland. Inte på mig, men typ på folk/världen i allmänhet. Riktigt sådär "allt och alla är idioter och jag orkar inte med en enda människa till idag"-grinig, men det kan ju jag också vara ibland. Bara det att han är det lite oftare. 
 
Hur tror du att omvärlden ser på er relation? Jag vet inte riktigt faktiskt. En vanlig, fin och bra relation kanske? Sedan är ju Mike 15 år äldre än mig vilket kanske kan ses som kontroversiellt förstås, men grejen är att det inte riktigt syns. Han ser ganska ung ut för sin ålder, så jag tror inte att "folk i allmänhet" reagerar på det faktiskt. Och även om dom skulle göra det så vet ju vi att vi har en bra relation, vilket är huvudsaken. Det finns strukturer som kan göra en age-gap relation problematisk - absolut - men det gäller också att se undantagen bakom strukturerna.
 
Vår förlovning, augusti 2015.
 
Vad bråkar ni oftast om? Vi bråkar väldigt sällan, och när vi väl bråkar brukar det aldrig handla om något den andra personen gjort eller sagt, utan snarare om att vi inte håller med varandra i vissa frågor, typ när det gäller politik etc. Då kan det hända att vi (lol oftast jag) eldar upp oss och har svårt att släppa den ståndpunkt man försvarar, men det blir liksom aldrig allvarligare än så. För det mesta har vi glömt allt fem minuter senare - man kan ju inte tycka lika jämt. 
 
Var hade ni er första kyss? Heathrow Airport, terminal 2, Arrivals.
 
Vill ni ha barn? Ja och nej. Vi diskuterar det där ibland och kommer fram till olika svar varje gång. Livet får ta oss vart det vill, det blir nog bra oavsett vad som händer. Jag är öppen för ett liv med barn, men också för ett liv utan barn. Jag kan se fördelar och nackdelar med båda alternativen - och Mike känner likadant. Det som sker det sker.
 
Klotter på en random vägg i Berlin, 2015.
 
Vem diskar oftast? Jag, eftersom Mike är den som oftast lagar mat.
 
Vem dammsuger oftast? Mike, eftersom Mike tycker det är "kul" och jag avskyr det.
 
Tror du att ni kommer vara tillsammans om fem år? Ja, det tror jag verkligen. Jag kan liksom inte riktigt föreställa mig en verklighet där vi inte är det, även om jag såklart förstår att vad som helst kan hända. Man vet aldrig, men det är åtminstone inget som jag liksom tänker är "troligt". Vissa relationer känner man ju på sig att dom kommer ta slut, liksom, men jag känner inte så med Mike. Vi är ju förlovade osv, inte för att det gör någon skillnad egentligen men det är ju ändå ett tecken på att man vill något mer med varandra. Att man kanske orkar rida ut endel stormar man annars skulle gett upp i, för man har liksom någonstans bestämt sig att "fan, det är ju du. Klart att det är du."
 
Slutligen, länka en låt som du tycker beskriver er relation: Väljer dig - Bo Kaspers Orkester
 

Kommentera här: