0

Hur hamnade jag här?

 
Den frågan ställer man ju ibland, till sig själv. Jag gjorde det idag. Jag skulle på utbildning med jobbet, nämligen. Teoriutbildning, trodde jag. Med några kollegor. Väl på plats visade det sig dock att det 1) inte var en teoretisk utbildning, åtminstone inte fullt ut, utan även en praktisk och 2) jag var den enda som var där från min arbetsplats. Jag kände inte en enda människa. Och det är upplägget till hur jag helt plötsligt stod ute i ett industriområde i Uppsala, iförd brandmansoverall, hjälm och stövlar och övade på att släcka bränder med pulversläckare. Personen som bokade in mig på den här utbildningen sa liksom bara att "ja, det vore bra om du kan åka ut dit och dit lite snabbt och lyssna på den här informationen" - så jag tänkte liksom att det skulle vara ganska fort gjort och mest bara en genomgång över hur man ska bete sig och vad man ska göra om det brinner. Men icke.
 
En selfie tagen på en konferensanläggningstoalett. Varsågoda. 
 
Med det sagt - det var ganska kul, faktiskt. Bra att ha testat på snarare än att bara sitta och kludda på ett papper, så att man liksom vet hur det faktiskt går till när det väl gäller. Från mig till er: ha en brandsläckare hemma och kontrollera din brandvarnare med jämna mellanrum så att den funkar. Viktigt viktigt.
 
Nu har jag precis kommit hem. Blev mött av en väldigt glad liten voff i dörren och det värmde verkligen hela mitt hjärta. Så fint att komma hem till någon som blir så glad (alltså min sambo blir ju också glad när jag kommer hem men ni förstår nog vad jag menar.) Imorgon är han 13 veckor gammal! (Yannick, inte Mike.)

Kommentera här: