2

5 gamla från instagram

 
Ytterligare en dag med feberkänningar och snorig näsa. Svårt att aktivera sig särskilt mycket då, annat än att scrolla på telefonen, slöglo på tv:n och skriva lite mellan varven. Jag funderade lite på någon halvkul idé till ett blogginlägg, och kom fram till att en djupdykning i mitt instagramarkiv kanske vore kul. 
 
 
Den 30 september 2013 skaffade jag instagram. Eller ja, det är en sanning med modifikation - jag startade det instagramkonto jag fortfarande använder idag. Egentligen hade jag använt instagram sedan 2012, men av någon anledning bestämde jag mig för att skapa ett nytt konto. Jag minns inte riktigt varför. Jag la upp en bild på mitt skrivbord, kompletterade med en underlig, värmländsk hashtag och fick hela tre likes. 
 
 
1 maj 2015, två år senare, var jag på väg till Cheltenham, Gloucestershire för att spendera några dagar hos Mike. Jag knäppte den här bilden med min iPhone 4 och blev ganska nöjd med den vill jag minnas (det lär ju ha varit därför jag la upp den till att börja med.) Just den flygresan var dock inte särskilt trevlig. Oavsett hur mycket vatten jag drack kände jag mig konstant torr i munnen, jag hade spänningshuvudvärk och frös som en blöt hundvalp. Ändå var jag på bra humör, förstås. Jag skulle ju till Mike! En quote från England's Jerusalem i kombination med bilden genererade 19 likes. 
 
 
Senare samma år, i september, hade jag landat i Uppsala. Den hösten spenderade jag många, många kvällar på Norrlands nation med en körsbärsöl eller två i handen, och när jag inte befann mig i Uppsala så befann jag mig i England, hos Mike. Vi hade förlovat oss i augusti samma år, och började så smått planera att flytta ihop i Sverige så snart som möjligt - men att hitta en lägenhet på Uppsalas bostadsmarknad var lättare sagt än gjort.
 
 
Men - i januari 2016 fick vi tag i en lägenhet, 30 nyproducerade kvadrat i centrala Uppsala. Mike flyttade till Sverige, och den 21 mars 2016 postade jag en bild på min frukost från vårt gemensamma hem. Jag åt så fruktansvärt många avokadomackor under den här perioden - jag vill inte ens veta hur stor andel av mitt CSN som gick åt till avokados, eller till mat över huvud taget. Lägenheten var fin men trång, och det fanns ingen matbutik i närheten annat än en liten hörnbutik med helt hutlösa priser. Ändå handlade vi oftast där. Hyran var orimligt hög och ganska snart började vi leta nytt. En trea i Flogsta var målet, och jag höll alla tummar och tår jag hade för att min kötid hos Studentstaden skulle räcka hela vägen fram. 33 personer gillade avokadomackor precis lika mycket som jag.
 
 
Mitt tumhållande fungerade, för i juli samma år fick vi tillträde till just en trea i Flogsta. Flytten gick från nyproducerat, fräscht och vitt till orangea tegelbyggnader, dragiga fönster och en hall som någon fått för sig att måla mörkt, mörkt vinröd - men det gjorde ingenting. Hyran var lägre, ytan större, och vi fick chansen att bo granne med Ica Väst (Ica Bäst) - Uppsalas rimligaste icabutik. Bra för både ekonomi och relation. I oktober vankades det Halloweenfirande, och den här bilden knäppte jag i vårt sovrum - ett sovrum som idag genomgått en radikal förändring till det bättre. Sjukhussängen och den stökiga byrån till trots så blev den här bilden väldigt gillad, typ 120 likes eller något tror jag (ja jag vet att det finns människor som får typ 300 likes av att lägga upp en simpel selfie, men vi vanliga dödliga får kämpa lite hårdare helt enkelt.) Ser ni vad jag föreställer förresten? Duuuuh, en naken sim såklart. 
 
... And that's the way the cookie crumbles. 
 

Kommentarer:

1 Rebecca:

skriven

Åh, bästa halloweenutklädnaden!

2 Pierre:

skriven

Krya på dig!

Kommentera här: