0

Jag skulle vilja bli bättre på...

... att fotografera. I allmänhet. Jag tycker att det är kul med foto, men jag är fruktansvärt lat när det väl kommer till kritan. Att släpa med sig en kamera när man lika gärna kan nöja sig med sin telefon, det är inte riktigt min grej. Samtidigt lär det ha hänt mycket på kamerafronten sedan jag var tonåring - då var de kameror som var något att ha stora och klumpiga, på det där sättet att man behövde en separat väska för att orka med att kånka runt på dom. Nu finns ju typ, den här. Jag vill liksom inte ha något jättefancy, bara en decent kompaktkamera att ta roliga foton med, sådana som faktiskt är i tillräckligt god kvalité för att framkalla. Det är synd att man inte framkallar bilder längre på samma vis, det har något att kolla i fotoalbum snarare än att sitta och scrolla på en skärm.
 
 
En bild från Barcelona 2016. Enda gången jag orkar kånka på min systemkamera är om jag och Mike är ute och reser, för då känns det viktigare att få till fina foton att ha som minnen. Annars tror jag att jag föredrar mobilkameran därför att det är så himla simpelt. Hitta motiv, klicka, lägg på ett filter på instagram - färdigt. 
 
Appropå resor så har Mike och jag länge pratat om att vi skulle vilja åka till New York, och i år kanske blir året då det blir av. Vi skulle vilja åka innan jul, typ sammanfallande med vår fyraårsdag i November. Förhoppningsvis blir det så - förutsatt att mina föräldrar kan tänka sig att ta hand om Yan-Yan några dagar, och att ekonomin räcker till förstås. New York känns som ett resmål jag vill kunna åka till utan att behöva tänka för mycket på min budget, utan verkligen kunna unna mig när jag väl är där. Vi får se, helt enkelt. Expedia har några rätt bra deals, och om vi bestämmer oss för att åka så lär vi boka någon gång på vårkanten. Jag håller tummarna!

Kommentera här: