0

'hæpi ˈbɜːθ.deɪ

 
Den åttonde juni är inte vilket datum som helst, det är nämligen Mikes födelsedag. Jag jobbade från klockan 7.30 till 12, så jag väckte honom okristligt tidigt med frukost på sängen och "skönsång" samt två små presenter. Efter att jag slutat kirrade jag take away-lunch på Bastard Burgers och sedan bar det av hem till Floggan igen för att käka tillsammans. Den "riktiga" presenten fick han av mig på eftermiddagen, en weekend i Göteborg i början på juli. Vi har sagt många somrar att vi skulle vilja åka (Mike har ju aldrig varit där) och för någon månad sedan bestämde jag mig för att i år var året det skulle bli av. Sagt och gjort så sparade jag undan lite varje månad från jobbet, fixade ett najs hotellrum och ett par tågbiljetter och så var saken biff. När vi inte längre hade matkoma efter lunchen så skålade vi i champagne och jordgubbar på balkongen och bara njöt av kvällssolen innan vi tog med oss Yan-Yan ut på en promenad runt kvarteret. Allt som allt en fin dag, och Mike är ju nöjd - vilket förstås är huvudsaken. 
 
I November i år har det varit vi i fyra år. Det känns som länge och ingen tid alls på samma gång. På fyra år har vi hunnit besöka sex länder tillsammans, bott ihop i två lägenheter, förlovat oss, blivit husse och matte till en hund, diskuterat allt mellan himmel och jord, skrattat tillsammans, gråtit tillsammans, haft otaliga netflixkvällar och ännu fler samtal till sent på natten. Vi har varit sams för det mesta och osams ibland (dock väldigt sällan) och vi har lärt oss leva med det faktum att vi båda tycker att den andra har ganska konstig smak gällande både mat och musik. Vi har gått igenom sådant som är lätt och sådant som är svårt, och i slutändan har vi kommit ur det tillsammans - starkare än förut. Jag ser fram emot att så småningom få ta över ditt efternamn och bli Emma Gyde istället för Emma Eklund, och den dag du blir gammal och skröpplig och kanske sitter på ålderdomshem så lovar jag att komma på besök varje dag så att vi kan spela monopol och ha livliga diskussioner om huruvida det är okej att "passa" en omgång om det finns en markant risk att man hamnar på "Gå i fängelse".
 
Jag älskar dig ett oändligt antal varv runt jorden och mer därtill, och även om den här låten är bland det smörigaste som gjorts i musikväg så tänker jag alltid på dig och på oss varje gång jag hör den. 

Kommentera här: