0

A Saturday in Stockholm

 
Imorse gick Mike och jag upp tidigt för att hoppa på tåget mot Stockholm. Vi hade bestämt oss för att gå på Fotografiska denna påskafton till ära, så så fick det också bli.
 
 
Eftersom vi båda har en tendens att bli väldigt trötta när vi är omgivna av mycket folk så var vi i stan strax innan 09 - så himla skönt att bara strosa omkring när det är relativt folktomt. Vi gick igenom Gamla Stan på väg ut mot Stadsgårdshamnen, så vi stannade till på café Schweizer och köpte färskpressad apelsinjuice. Man får passa på!
 
 
Min skatt!
 
Väl framme på Fotografiska så var det utställningen Devotion! 30 years of Photographing Women (Ellen von Unwerth) den som jag var allra mest peppad på - men i ärlighetens namn tyckte jag bättre om The Extraordinary World of Christian Tagliavini - den var helt sjukt häftig och jag rekommenderar verkligen alla som har chansen att gå och se den medans den hänger uppe! (Sista datum är 10 juni, så än finns det tid.) Men med det sagt så var Ellen von Unwerth klart sevärd den med, och det fanns många bilder som kändes som om de verkligen hoppade ut ur ramen och stod rakt framför en istället. Väldigt häftig känsla.
 
 
När vi sett alla utställningar så gick vi till caféet, paxade bord precis vid ett av de stora fönstrena, och delade på en brödpudding. Hade det inte varit för Mike hade jag förmodligen aldrig upptäckt hur gott det är med brödpudding, det låter ju inte så gott... men det är det verkligen! 
 
Efter Fotografiska hade vi pizzacraving båda två, hehe, så vi bestämde oss för att gå till Pizza Hut. Ibland spelar det ingen roll hur många fina restauranger och caféer man har runtom sig, man vill bara ha en enda sak och då duger inget annat. Sedan gick vi till NK och kikade i butikerna där en stund innan vi bestämde oss för att ta tåget tillbaka till Uppsala. Allt som allt - en jättefin dag i huvudstaden, tillsammans med den jag älskar mest av allt. Vi pratade om det när vi satt på Fotografiskas café, att vår relation känns väldigt självklar på något sätt. Det är häftigt att hitta en människa man är 100% bekväm med - jag har aldrig varit med om det innan jag träffade Mike. It's you and me, honey. You and me. 
0

Inredningsdrömmar

1.
 
2.
 
3.
 
4.
 
5.
 
6.
 
7.
0

Sista tossdan i mass

 
Jag hade kunnat skriva ett långt inlägg om hur min dag har varit, men jag känner att jag redan har sammanfattat den väldigt bra på ett annat socialt medie, nämligen twitter:
 
 
... and that's the way the cookie crumbles. Nästa unge ska heta Zoella tror jag, eller Zeus. Vi får se. Måste fokusera på Donatellas modekarriär just nu, samt hennes intresse för yoga.
 
Egentligen skulle mamma och pappa kommit hit ikväll och hämtat Yannick, men vi får se hur det blir med det - dom kommer nog imorgon förmiddag istället. Det blev något knas med bilen på vägen hit nämligen, så dom blev tvugna att vända om. Trist, men inget att göra åt - och jag får ju ha fluffbollen hos mig en extra kväll vilket inte är mig emot. Lilla sockergryn! Han är så duktig på att alltid komma när man ropar nu, så jag vågar låta honom gå lös när vi är ute på promenad (lite beroende på var i Flogsta vi går) - han följer efter hela tiden. Skönt för mig att slippa hålla i kopplet och skönt för Yannick att få lufsa runt lite i sin egen takt. 
 
 
Imorgon jobbar jag igen, samma tid som idag - 7 till 16.30, och sedan är jag ledig fram tills på söndag morgon. Arbetsdagen idag gick jättefort, så jag hoppas att imorgon känns på samma sätt.