0

Tröttheten

 
Jag har varit så fruktansvärt trött dom senaste dagarna. Den senaste veckan. Flimmer-framför-ögonen-trött. Ont i huvudet-trött. Trött till förbannelse. Trött på allt. Jag tror att det har att göra med att det är tenta på måndag och att det verkligen känns hopplöst inför den. Jag hatar grammatik. Hatar att vara en sån som vet hur det ska vara för att det "känns bra", men som inte kan förklara varför. Har svårt att lära mig grejer utantill. Memorera undantag. Vill helst läsa en enda sammanhängande text och sedan diskutera utifrån den, men grammatik kan inte diskuteras. Grammatik bara är. Som så mycket annat i livet.
 
Idag hade jag seminarium, men struntade i det. Gav mig själv ledigt för att orka stå ut med huvudvärken och flimmerögonen. Gick hem, la mig på soffan, blev hundpussad i ansiktet. Ibland är det bra att ge sig själv ledigt tror jag. TA ledigt. Strunta i om man borde eller ej. Bara göra det. För sin egen skull.
 
Efter några timmar blev det bättre. Jag satte på Yan-Yan selen och så gick vi en runda runt Flogsta. Liten vovve som vill nosa på allt. Stanna upp hela tiden. Titta på fåglar, på kissfläckar, på kottar och på snö. Han har inte tid att vara trött. Han är upptagen med att bara vara. Det tycker jag är fint. Tycker om att ha honom sittandes på mitt knä och bara borra in näsan i den där mjukfluffiga valp-pälsen. Om mornarna vaknar jag av att han gäspar högt och ljudligt. Sträcker ut den lilla rosa tungan och slickar mina fingrar som hänger ner från sängkanten. Det är fint. Det är en bra start på dagen.
 
Imorgon är det torsdag och kvinnodag, och jag ska äta pizza med L och I. Stänga in oss i ett korridorsrum med varandra och bara vara. Skita i allt vad plugg heter, skita i allt vad beach 2018 heter, bara äta pizza och ha det bra. Som det alltid borde vara. Tur att det är så ibland i alla fall.
 
Jag hoppas att ni alla är piggare än vad jag är. Och att ni är bättre på det här med grammatik.

Kommentera här: