0

Första maj

Idag är det första maj, det vill säga dagen efter Valborgsmässoafton. Jag tillbringar denna tisdag med att ligga på soffan i självömkan, trycka i mig tillräckligt många kolhydrater för att tillfredsställa en hel armé samt klaga på att kroppen känns seg och att huvudet gör ont. MEN, igår var det andra bullar, och jag kände mig betydligt mycket fräschare vilket kan beskådas på den lilla selfien här nedanför.
 
 
I år hade jag och mitt sällskap beslutat oss för att inte kolla på flottracet utan bara mötas upp i Ekoparken direkt istället, och det var riktigt najs. Jag tog det lugnt hemma på morgonen, gjorde mig iordning och packade ryggsäcken, och strax efter elva mötte jag upp L hemma hos henne innan vi gjorde sällskap med D och O ner mot Ekoparken. Väl där valde vi ut en plats, fick sällskap av en drös andra människor och korkade upp diverse alkoholhaltiga drycker. Förra valborgsmässoafton gjorde jag misstaget att dricka alldeles för mycket alldeles för snabbt - jag var helt less redan vid lunch, så i år höll jag noga på att verkligen dricka varannan vatten/alkoholfri, och det gjorde susen. 
 
 
Ett gäng jag tycker om. 
 
Vädret hade kanske kunnat vara bättre, men det var ändå helt okej även om det blev lite kyligt framåt kvällen. Dagens höjdpunkt var varma donuts för att stilla diverse fyllecravings, samt det goa sällskapet i allmänhet. Dagens sämsta var när vi stötte ihop med fyra heltjackade idioter som slogs och skrek på öppen gata samt betedde sig allmänt jävligt (aka var bara ute för att bråka med folk) men som tur var dök polisen upp precis då och tog hand om dom. Ärligt, en stor jävla eloge till alla poliser som jobbade i Uppsala igår - helt fantastiskt. Såg en hel del minderåriga i Eko som fick sin alkohol uthälld, och det är verkligen inte mer än rätt. Jag VET att man känner sig så stor och "vuxen" i den åldern men det är man inte. Man är skitliten. Man ska inte dricka, man ska vara hemma, punkt slut. End of moralkaka. Nåja, summan av kardemumman: igår var en fin dag. Min bästa valborg hittils tror jag? Jag var hemma ganska tidigt dock, runt 23. Vi hamnade på en hemmafest och sedan beslutade sig ungefär halva sällskapet för att dra till Värmlands på 04-släpp, men jag orkade inte med tanken på att stå och köa i en halv evighet och började dessutom bli ganska trött efter att ha varit igång hela dagen. 
 
Jag kan inte fatta att det redan är maj förresten? Tiden går så fort! Idag den första maj fyller min älskade pappa år och om tio dagar, den 11, är det min tur att vara födesledagsbarn. 23 år på jorden! Annars bjuder den här månaden på en hel del jobb, jag går på mitt sommarschema redan den 27 maj och sedan jobbar jag pretty much non stop fram till den 19 augusti (med några dagars ledigt emellanåt, förstås.) Over and out!

Kommentera här: